Kapitalisme: Hoorcollege over de geschiedenis van onze moderne maatschappij

  • by Maarten van Rossem
  • Narrated by Maarten van Rossem
  • 4 hrs and 6 mins
  • Unabridged Audiobook

Publisher's Summary

Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu. In de drie decennia na de Tweede Wereldoorlog was er sprake van een sterke economische groei en werd er gewerkt aan de opbouw van de moderne verzorgingsstaat. In de loop van de jaren zeventig stagneerde de groei. Zoekend naar een nieuw economisch model, triomfeerde onder Thatcher en Reagan het neoliberalisme. Na aanvankelijke successen ontspoorde de marktideologie en die wildgroei leidde tot de krediet- en eurocrisis. Een ingrijpende wijziging van ons economisch systeem lijkt noodzakelijk.

Inhoud:

Hoofdstuk 1: De kredietcrisis: een introductie,
Hoofdstuk 2: De Keynesiaanse consensus,
Hoofdstuk 3: De jaren zeventig, het sleuteldecennium,
Hoofdstuk 4: Waar kwam dat marktfundamentalisme vandaan?,
Hoofdstuk 5: Efficiƫnte aandelenbeurzen?,
Hoofdstuk 6: Financiƫle massavernietigingswapens,
Hoofdstuk 7: De gouden jaren van het marktfundamentalisme,
Hoofdstuk 8: Het gaat grondig mis. Wat nu?


PLEASE NOTE: When you purchase this title, the accompanying reference material will be available in your Library section along with the audio.

More

See More Like This

Customer Reviews

Most Helpful

Slechtste verhaal over kapitalisme

Ik heb nog nooit zo'n slecht verhaal over kapitalisme gehoord. De sociaal democraat Maarten van Rossem steekt zijn vooringenomenheid niet onder stoelen of banken. Alles wat niet goed gaat wordt toegeschreven aan kapitalisme/neo-liberalisme zelfs als hij zelf aangeeft dat neo-liberale advies niet is opgevolgd. De inhoudelijke onderbouwing van zijn verhaal is vrij zwak, het is meer het combineren van historische gebeurtenissen met zijn eigen mening.
Het boek is alleen geschikt voor linkse toehoorders die van Maarten van Rossem willen horen wat ze zelf toch al vinden of voor liberalen die benieuwd zijn hoe beschamend ver kolder van sommige sociaal democraten gaat.
Read full review

- Amazon Customer

Book Details

  • Release Date: 03-11-2016
  • Publisher: Home Academy