Fallet med de försvunna böckerna [The Case of the Missing Books]

  • by Ian Sansom
  • Narrated by Björn Granath
  • 10 hrs and 0 mins
  • Unabridged Audiobook

Publisher's Summary

Israel Armstrong är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har glömt berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss. Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: Att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker.
För det visar sig vara nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur? Den högst motvillige hjälten finner sig snart indragen i såväl jakten på böckerna som i lokalbefolkningens romantiska intriger. Ingendera leder dit Israel väntat sig.
Fallet med de försvunna böckerna är första delen i en trilogi om den ofrivillige detektiven Israel Armstrong. Utgiven av Massolit.
Please note: This audiobook is in Swedish.

More

See More Like This

Customer Reviews

No customer reviews available

Book Details

  • Release Date: 04-04-2012
  • Publisher: Word Audio AB