Dobbeltgængeren [The Double]

  • by Fjodor M. Dostojevskij
  • Narrated by Karsten Pharao
  • 6 hrs and 23 mins
  • Unabridged Audiobook

Publisher's Summary

Dobbeltgængeren er fra Dostojevskijs ungdomsår og er hans anden roman udgivet i 1846. Romanen er blevet stående som en klassiker med sit psykologiske studie af menneskets komplekse, ofte modsætningsfyldte natur, der under ugunstige omstændigheder kan udvikle sig til sygelig skizofreni.Goljádkin er en lavt rangeret embedsmand på et større kontor i Sankt Petersborg. Han føler sig ydmyget i det meget klassedelte samfund og drømmer urealistisk om øget rang og indflydelse. Han skuffes gang på gang og føler sig krænket og nedværdiget, hvilket afstedkommer en sygelig sindstilstand, hvor han indbilder sig at møde sit alter ego: Goljádkin den yngre, som evner hvad ikke selv formår og uden skrupler maser sig frem og efterhånden fortrænger Goljádkin den ældre, der reduceres til en forsagt tåbe.
Please note: This audiobook is in Danish.

More

What the Critics Say

”Et mesterligt studie i erindret sorg, minder og kærlighed.” – John Sutherland, formand for Man Booker-prisens jury, 2005JP ***** - " Mesterlig prisvinder. Der er en nærmest dæmonisk kraft i John Banvilles "Havet "”
”Ideen indlejret i Dobbeltgængeren – den interne splittelse mellem selvopfattelse og virkelighed, mellem hvad en person ønsker at tro om sig selv og hvad han i virkeligheden er, konstituerer Dostojevskijs første opfattelse af en karaktertype, der blev hans kendemærke som forfatter. Goljádkin er stamfaderen til alle Dostojevskijs splittede karakterer … som Kældermennesket, Raskolnikov, Stavrogin og Ivan Karamazov”. – Joseph Frank, Dostoevsky, 2010

More

See More Like This

Customer Reviews

No customer reviews available

Book Details

  • Release Date: 11-21-2012
  • Publisher: Viatone