Simon

  • by John Lindskog
  • Narrated by Eddie Michel Azoulay
  • 5 hrs and 57 mins
  • Unabridged Audiobook

Publisher's Summary

Alle kender navnet Simon Spies, men hvem er mennesket bag myten? Simon Ove Christian Ogilvie Spies kom til verden 1. september 1921. Han voksede op uden en far i hjemmet i Helsingør, hvor et skørteregimente af mostre og kvinder herskede. Allerede som barn gjorde han sig bemærket for sin fantasifuldhed og sine mærkværdige påfund. Han gjorde tidligt karriere som pedaltramper i det Københavnske taxamiljø, og derefter fulgte alt fra egen pilleproduktion til et gartneri for hashpodning. Livsnyderen Simon var det ekstravagante omdrejningspunkt i og manden bag den mest banebrydende virksomhed i Danmarkshistorien. Efter et skandaleombrust liv med damer og delirium efterlod han sig en milliardformue og en blomstrende forretning uden gæld til sin unge kone, Janni. På et årti lykkedes det den nye ledelse under hende og hendes mand, FLSmidth-arvingen Christian Kjær, at formøble formuen. Spies Rejser fløj mod konkurs, og Simons rejseeventyr endte med et bragSimon er skrevet af John Lindskog, der fulgte Simon som journalist og ven. Det er en fortælling om drengen fra Helsingør, der erobrede det halve kongerige og prinsessen – en genial provokatør, som turde leve sit liv for fuld udblæsning.
Please note: This audiobook is in Danish.

More

See More Like This

Customer Reviews

Most Helpful

Temmelig morsom og utrolig historie

Jeg valgte bogen fordi jeg ønskede at vide noget om forretningsmanden Spies. Der var ikke meget at hente på den konto. Igennem første 1/3 af bogen virkede det mere og mere som en forlænget Ekstra Bladet artikel, med flere og flere hø-hø bemærkninger fra forfatterens side. Dette irriterede først, men jeg må indrømme, at da jeg havde accepteret stilen, grinte jeg med resten af vejen.

Under overfladen ligger en velresearchet historie om en af Danmarks store originaler. Hvis ikke for andet, så læs bogen for underholdningsværdien.
Read full review

- Jens Schriver

Book Details

  • Release Date: 01-05-2012
  • Publisher: ArtPeople